Kuhinjica
22. 06. 2021. 07:08 0
Kremasti sladoled na štapiću: Samo tri sastojka
Oduševite porodicom ovim desertom koji se toliko jednostavno pravi da nikako ne možete da pogrešite. Ukoliko želite različite sladolede, tada u smesu dodajte arome s ukusima koji volite.
Sastojci:
100 g mlečne čokolade
300 g slatke pavlake sa 30 posto masnoće
200 g kondenzovanog mlekaPriprema:
Otopite čokoladu u mikrotalasnoj ili na pari pa njome iznutra premažite papirnate čašice i stavite u zamrzivač na desetak minuta.
U međuvremenu mikserom umutite hladnu pavlaku pa u to dodajte kondenzovano mleko i dobro umutite. Smesu sipajte u čašice i stavite u zamrzivač na deset minuta.
Zatim izvadite i u času sa sladoledom ubacite štapić. Vratite u zamrzivač na još pet sati.
Pre posluživanja makazama zasecite čašu i jednostavno je skinite i ostaće vam ukusan i kremasti slodoled.
Komentari 0
ostavi komentar