Kuhinjica

Direktno.rs

08. 05. 2021. 11:21 0

Roštiljanje je nauka za sebe: Najveće greške i najbolji trikovi

Toplo vreme vas jednostavno vabi da izađete napolje, pa iako je preporučeno izbegavati druženje i okupljanje, svojoj porodici možete prirediti fantastičan roštilj.

Engleska agencija za standarde hrane predstavlja nekoliko saveta o tome kako pripremiti i tretirati meso sa roštilja kako biste izbegli moguće trovanje. 

Da biste izbegli trovanje hranom, pripazite gde stavljate sirovo meso. Pre pečenja odvojite komade i koristite različito posuđe i posuđe za kuvanje. Takođe, na pečenom meso nemojte stavljati marinadu koja je bila u kontaktu sa sirovim mesom.Roštilj za jednokratnu upotrebu

Potrebno im je malo više vremena da se dobro zagreju, pa uvek proverite da li je meso dovoljno pečeno presecajući komad mesa na pola. Tako ćete videti da li je ostalo sirovih delova.

Dim kao ukus

Piletinu možete staviti u rernu pre pečenja, pa je samo dovršite na roštulju. Osetićete tu finu aromu dima, a istovremeno će meso biti potpuno pečeno.

Izgorelo ne znači gotovo

To što je meso na vatri postalo crno ne znači da se unutra ispečeno. 

Nemojte prati sirovu piletinu

Kada perete piletinu rizikujete da prenesete bakterije na sebe, posuđe oko vas i ostalu hranu koja je u neposrednoj blizini. Visoke temperature će ubiti sve bakterije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati