Kuhinjica
25. 04. 2021. 07:31 3
Klasičan recept za spanać za sve početnike u kuhinji
Uz spanać možete da poslužite pljeskavice, piletinu, kajganu ili jaje na oko, viršle… Ručak koji se lako i brzo priprema.
Sastojci:
1 kg svežeg spanaća
20 g maslaca
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
1 jaje
400 ml mleka
2 kašike brašnaPriprema:
Spanać očistite i operite. Kuvajte ga nekih 20 minuta, pa procedite. U tiganj sipajte malo ulja i maslac, pa propržite sitno seckan luk, a pred kraj dodajte i seckan beli luk.
Spanać iseckajte i dodajte u tiganj. Pržite 20 minuta uz mešanje.
Pomešajte jaje i malo mleka, pa posolite. Nakon 20 minuta prženja počinjete sa procesom dinstanja koji traje 10-15 minuta. Smesu sa jajetom sipajte u spanać i promešajte.
Kada se to lepo sjedini postepeno dodajte preostalo mleko i mešajte. Dodajte i brašno. Nakon dinstanja spanać je spreman.
Komentari 3
ostavi komentar