Kuhinjica

Direktno.rs

23. 04. 2021. 06:00 0

Čaj sa prokuvalom vodom? Zaboravite na to

Vrela voda se ranije koristila za pripremu čaja i drugih napitaka, jer nije bila za piće.

Profesionalni degustator hrane i pića Martin Isark istakao je da nikako ne biste smeli da koristite proključalu vodu kada pravite čaj. 

- Vreme je da zaboravimo taj mit. Vrela voda ubija arome čaja i samo vam ostavlja malo suvog ukusa u šolji.Objasnio je da voda treba da bude na maksimalno 80 stepeni, kako bi se svi ukusi čaja osećali. Vrela voda se ranije koristila za pripremu jer nije bila za piće, pa je ključanje bio jedini način da se ubiju sve bakterije, prenosi "The Sun".

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Mučki napad sa leđa

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati