Kuhinjica
19. 04. 2021. 06:00 0
Pljeskavice od graška i kukuruza
Pljeskavice od povrća mogu biti jednako ukusne kao i one od mesa.
Sastojci:
300 g kuvanog graška
100 g kuvanog kukuruza
100 g rendanog tvrdog sira po želji (Parmigiano Reggiano, Grana Padano)
100 g prezli
1 crni luk
1 veliko jaje
2 kašike seckanog peršuna
so, biber, čili i drugi začini po želji
4 kašike ulja za prženjePriprema:
U blender stavite grašak, kukuruz, luk isečen na četvrtine, peršun i jaje. Usitnite sastojke tako da dobijete jednoličnu smesu.
Zatim smesu stavite u posudu, pa posolite, pobiberite i začinite sa drugim začinima po svom ukusu.
Dodajte rendani sir i dobro promešajte. U smesu dodati prezlu uz mešanje, sve dok ne osetite da je smesa kompaktna i da je možete oblikovati rukama. Ruke malo navlažite vodom, pa oblikujte pljeskavice.
U dubljem tiganju zagrejte ulje, stavite pljeskavice i pržite sa svake strane po par minuta. Pečene pljeskavice stavljati na tanjir obložen kuhinjskim papirom. Poslužiti tople.
Komentari 0
ostavi komentar