Piletina u dižon sosu sa pečurkama i kikirikijem | Kuhinjica | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

17. 04. 2021. 07:21 0

Piletina u dižon sosu sa pečurkama i kikirikijem

Uživajte u duhu francuske u vašem domu.

Sastojci:

1 luk

200 g šampinjona

veza peršuna

400 g piletine

so i biber

maslinovo ulje

30 g kikirikija

100 ml belog vina

timijan

200 ml pavlake za kuvanje

1/2 kašičice belog luka u prahu

1 kašika dižona ili senfa

3 čeri paradajzaPriprema:

Posolite piletinu, pobiberite i uvaljajte u maslinovo ulje. Pržite dok ne dobije zlatno žutu boju. Odložite meso.
Izdinstajte luk, pa pečurke. Poklopite da puste sok. Posolite, pobiberite, dodajte mrvljeni kikiriki.

Dodajte belo vino, beli luk u prahu, i timijan. Stavite pavlaku za kuvanje, dižon senf i peršun. Dinstajte dok se sastojci ne sjedine.
Vratite meso i dodajte čeri paradajz.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Novi igrač

Zoran Živković [10.05.2021.]


Video dana

Ode prase

Anketa

Koje drvo najviše volite?

Rezultati