Pileće belo meso u sosu od vina | Kuhinjica | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: Coolinarika ]

04. 04. 2021. 06:00 0

Pileće belo meso u sosu od vina

Sočno belo meso koje se jednostavno priprema.

Sastojci:

4 komadaa pilećeg belog mesa

50 g brašna

so, biber

Sos:

150 g maslaca

1 glavica crvenog luka

beli luk

50 g graška

3 kašike soka od limuna

so, biber

belo vino

Priprema:

Pileće belo meso razrezati na pola i svaki komad istanjiti čekićem za meso. Pripremiti brašno i začine, uvaljati meso u smesu i pržiti na srednje vrelom ulju oko tri minuta ili dok meso ne porumeni.

Zaviti u foliju da zadrži svežinu dok pripremate sos.

Za sos odvojiti 50 grama maslaca i otopiti u tiganju na umerenoj temperaturi. Ispržiti iseckani luk na maslacu, pa dodati beli luk. Zatim dodati grašak, limunov sok i malo belog vina. Pustiti da se sve lagano dinsta dok tečnost ne ispari, oko pet minuta.

Smanjiti temperaturu na najmanje i dodati preostali maslac dok se sasvim ne otopi. Na kraju začiniti solju i biberom. Meso možete poslužiti uz špagete i sezonsku salatu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Dijalog o fer izborima

Zoran Živković [12.04.2021.]


Video dana

Vratio se Pepe Le Tvor

Anketa

U koju vakcinu najviše verujete?

Rezultati