Odlična pita sa sirom i blitvom | Kuhinjica | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

16. 03. 2021. 07:07 0

Odlična pita sa sirom i blitvom

Ovakvu pitu ne možete da nađete ni u pekari, a pritom je domaće testo uvek bolje od kupovnog.

Sastojci:

Za testo:

200 ml mleka

80 g kisele pavlake

1 jaje

so

2 kašike ulja

500 g brašna (+ brašno da umesite i razvijete kore)

1 kašičica praška za pecivo

Za nadev:

150-200 g blitve

300 g sira

so

2 belanceta

Još:

oko 100 g istopljenog maslaca

2 žumanceta

Priprema:

Pomešajte pavlaku i mleko, pa dodajte so, jaje i opet promešajte. Zatim dodajte pola količine prosejanog brašna, ulje, prašak za pecivo, sjedinite, pa dodajte ostatak brašna. Umesite testo. Nauljite testo, pokrijte i ostavite 40 minuta.

Sir i belanca pomešajte, pa dodajte iseckanu i posoljenu blitvu. Testo podelite na četiri dela i oblikujte lopte. Svaku loptu razvucite na što tanje. Premažite maslacem prvu koru, stavite deo nadeva, pa poklopite drugom korom koju ćete isto premazati maslacem. Urolajte, pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 20 minuta. Prebacite pitu na pek papir, pa razvucite oklagijom. Premažite sa umućenim žumancetom, stavite sa pek papirom u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 35-40 minuta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Bon voyage

Zoran Živković [14.05.2021.]


Video dana

Žene u Brazilu

Anketa

Koje drvo najviše volite?

Rezultati