Kuhinjica
18. 02. 2021. 11:20 0
Kuda sa hranom koja je bila u zamrzivaču dok nije bilo struje?
Iako su uglavnom neuobičajeni, nestanci struje su normalni.
Verovatno se pitate u situacijama kada ovi prekidi traju dugo - šta da radite sa hranom koja vam je u frižideru.
Izbegavajte otvaranje vrata frižidera i zamrzivača
Ako je frižider zatvoren, hrana će duže ostati hladna. Konkretno, zatvoren frižider će se hladiti oko četiri sata, dok će zamrzivač održavati istu temperaturu oko 48 sati ili 24 sata ako je napola pun.
Stavite meso na jednu stranu zamrzivača ili na poslužavnik
Ovo pomaže u sprečavanju unakrsne kontaminacije hrane koja se odmrzava.
Koristite suvi led
Otprilike 20 kilograma suvog leda će održati temperaturu u zamrzivaču dva dana hladnim.
Ali pre nego što pojedete bilo koju hranu iz frižidera ili zamrzivača, evo nekoliko smernica kako biste bili sigurni da je još uvek jestiva:
1. Proverite temperaturu u frižideru i zamrzivaču. Sva kvarljiva hrana - poput mesa, morskih plodova, jaja ili ostataka - odlažite duže od dva sata na temperaturi iznad četiri ° C.
2. Bacite hranu koja ima neobičan miris, boju ili teksturu ili je topla na dodir.
3. Proverite da li na hrani na sebi ima leda. Hrana koja se delimično ili potpuno odmrznula može se opet zamrznuti ako još uvek na sebi ima leda ili je bila na temperaturi nižoj od četiri ° C.
4. Nikada nemojte degustirati hranu kako biste proverili da li je sigurni za konzumiranje. Ako na prvi pogled niste sigurni, bacite je.
Komentari 0
ostavi komentar