Kuhinjica
29. 09. 2020. 06:00 0
Slatko od čeri paradajza
Neobična poslastica koja će iznenaditi sve ukućane i goste..
Sastojci:
1 kg sitnog čeri paradajza
500g šećera
1 kesica vanilin šećera
Limunov sok ili prstohvat limuntusa
2 lista rozetle
1,5 dcl vodePriprema:
Čeri paradajz očistiti od peteljki, oprati i osušiti. U odgovarajuću posudu staviti šećer, vodu i staviti na ringlu da prokuva nekoliko minuta i šećer se otopi.
Dodati ceo čeri paradajz u šećerni sirup i kuvati kratko da se paradajz skuva, a da se ne raskuva već ostane ceo. Dodati vanilin šećer, limun sok ili limuntus i oprane i osušene listove rozetle. Skinuti penu ako je ima i sipati vruće slatko u tegle. Zatvoriti metalnim poklopcem i okrenuti tegle na poklopac. Ostaviti tako da se ohladi i onda tegle vratiti u prvobitan položaj.
Na ovaj način u tegli se stvori vakum tako da nije potrebno dodavati konzervans da bi se slatko održalo. Odložiti tegle u špajz.
Napomena:
Čeri paradajz ne ljuštim jer volim da se oseti njegova ljuska. Meni je tako lepše, a vi ako ne volite ljusku, oljuštite paradajz tako što ga kratko poparite vrućom vodom i to ne sve odjednom već pomalo.
Komentari 0
ostavi komentar