Slatko od čeri paradajza | Kuhinjica | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: kuvajmo-blogovski.com ]

29. 09. 2020. 06:00 0

Slatko od čeri paradajza

Neobična poslastica koja će iznenaditi sve ukućane i goste..

Sastojci:

1 kg sitnog čeri paradajza
500g šećera
1 kesica vanilin šećera
Limunov sok ili prstohvat limuntusa
2 lista rozetle
1,5 dcl vodePriprema:

Čeri paradajz očistiti od peteljki, oprati i osušiti. U odgovarajuću posudu staviti šećer, vodu i staviti na ringlu da prokuva nekoliko minuta i šećer se otopi.

Dodati ceo čeri paradajz u šećerni sirup i kuvati kratko da se paradajz skuva, a da se ne raskuva već ostane ceo. Dodati vanilin šećer, limun sok ili limuntus i oprane i osušene listove rozetle. Skinuti penu ako je ima i sipati vruće slatko u tegle. Zatvoriti metalnim poklopcem i okrenuti tegle na poklopac. Ostaviti tako da se ohladi i onda tegle vratiti u prvobitan položaj.

Na ovaj način u tegli se stvori vakum tako da nije potrebno dodavati konzervans da bi se slatko održalo. Odložiti tegle u špajz.

Napomena:

Čeri paradajz ne ljuštim jer volim da se oseti njegova ljuska. Meni je tako lepše, a vi ako ne volite ljusku, oljuštite paradajz tako što ga kratko poparite vrućom vodom i to ne sve odjednom već pomalo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

AVbey Road

Zoran Živković [26.10.2020.]


Video dana

Kad imaš prijatelja sa dobrim sluhom

Anketa

Zašto je Vučić čekao 126 dana da nam saopšti sastav nove Vlade?

Rezultati