Omiljeni ručak već generacijama: Recept za domaćinski đuveč | Kuhinjica | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

27. 09. 2020. 06:21 0

Omiljeni ručak već generacijama: Recept za domaćinski đuveč

Vikend ručak za celu porodicu.

Sastojci:

2 velike glavice luka 
900 g paprike 
2 veća paradajza 
300 g pilećeg belog mesa
200 g pirinča
100 ml ulja
oko 100 ml vode 
malo celerovog lišća
so po ukusuPriprema:

Luk iseckajte pa propržite na ulju, dodajte iseckano meso. Čim meso pobeli ubacite papriku i krčkajte desetak minuta. Dodajte i isečen paradajz, poklopite i ostavite opet deset minuta. Kada je povrće pustilo svoj sok, ubacite opran pirinač, vode koliko je potrebno (ne mnogo) poklopite i nastavite kuvati uz povremeno mešanje. Pririnač treba da omekša i pokupi tečnost ali jelo treba da ostane fino, sočno. Pred kraj se posoli i doda iseckano lišće. Prijatno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Hajmo ruke gore!

Zoran Živković [21.10.2020.]


Video dana

U susret praznicima

Anketa

Zašto je Vučić čekao 126 dana da nam saopšti sastav nove Vlade?

Rezultati