Kuhinjica
27. 09. 2020. 06:21 0
Omiljeni ručak već generacijama: Recept za domaćinski đuveč
Vikend ručak za celu porodicu.
Sastojci:
2 velike glavice luka
900 g paprike
2 veća paradajza
300 g pilećeg belog mesa
200 g pirinča
100 ml ulja
oko 100 ml vode
malo celerovog lišća
so po ukusuPriprema:
Luk iseckajte pa propržite na ulju, dodajte iseckano meso. Čim meso pobeli ubacite papriku i krčkajte desetak minuta. Dodajte i isečen paradajz, poklopite i ostavite opet deset minuta. Kada je povrće pustilo svoj sok, ubacite opran pirinač, vode koliko je potrebno (ne mnogo) poklopite i nastavite kuvati uz povremeno mešanje. Pririnač treba da omekša i pokupi tečnost ali jelo treba da ostane fino, sočno. Pred kraj se posoli i doda iseckano lišće. Prijatno.
Komentari 0
ostavi komentar