Belo meso u slanini iz rerne | Kuhinjica | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: domacirecepti.net ]

19. 09. 2020. 07:16 0

Belo meso u slanini iz rerne

Ako želite nešto fino, sočno i kremasto, stiže pravi predlog.

Sastojci:

2 pileća bela mesa sa kožom i kostima – gde skinete kosti i kožicu i iskoristite ih za supicu ili samo kupite 4 veća pileća filea
200 gr tanko isečene slanine
so i biber
1 kašika brašna
1 kašika pavlake
1 kašičica suvog začina
1 kašičica sušenog peršunovog lista

 Priprema:

Kada ste skinuli kožicu i kosti belom mesu svaki komad presečete još na pola, da se dobije 8 komada.

Svaki komad malo posoliti i pobiberiti pa zaviti u dve kriške slanine.

Poslagati u vatrostalnu tepiju ili keramički pekač, šta imate.

Uključiti rernu na 200 stepeni.

Naliti čašu vode i staviti da se peče 30 minuta.

Posle 30 minuta doliti čašu vode.
Brašno, pavlaku, peršun i suvi začin izmutiti sa nešto malo manje od pola čaše vode i sipati pored mesa.

Kašikom malo promešati.

Sos treba da je redak pošto će se sve još zajedno peći u rerni još 30 minuta.

Za to vreme treba da se zgusne, ali da ne bude pregust, više kao umak kojim ćete parče mesa u tanjiru preliti.

Poslužiti toplo.

Prijatno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Hajmo ruke gore!

Zoran Živković [21.10.2020.]


Video dana

U susret praznicima

Anketa

Zašto je Vučić čekao 126 dana da nam saopšti sastav nove Vlade?

Rezultati