Džem od kajsija za koji vam je potrebno samo DVA sastojka | Kuhinjica | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

13. 08. 2020. 06:33 0

Džem od kajsija za koji vam je potrebno samo DVA sastojka

Ukusan džem koji možete da mažete na hleb, palačinke…

Od ove količine dobija se 6 kg džema.

Sastojci:

6 kg čišćenih kajsija

2 kg šećera

500 ml vodePriprema:

Operite kajsije, odstranite koštice i nezdrave delove (koristite zrele i mekane kajsije za džem da bi bio ukusniji). U šerpu sipajte šećer, vodu i promešajte, pa ostavite da provri. Od trenutka kada provri, kuvajte još sedam minuta, dok se šećer ne ušpinuje. Zatim dodajte kajsije ravnomerno, pa kuvajte bez ikakvog mešanja oko 20 minuta. Posle tog vremena počnite da mešate i kuvajte oko sat vremena. Na početku je potrebno da mešate prilično često, a kada voće postane kašasto, sve vreme. Džem je gotov kada dobije takvu gustinu da se vidi dno šerpe prilikom mešanja.
Tegle operite, stavite u rernu i uključite na 120°C i ostavite da se greju 20 minuta, pa vadite teglu po teglu neposredno pre sipanja džema.

Tegla je na taj način vruća i neće pući kada se sipa vreo džem. Zatvoriti neoštećenim poklopcima, najbolje novim, i okrenute da se pasterizuje. Pokrijte tegle krpom i ostaviti ih da se ohlade, a posle odložite na neko tamno i hladno mesto.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Muzičke stolice

Zoran Živković [21.09.2020.]


Video dana

Intermeco

Anketa

Šta je za vas Goran Vesić?

Rezultati