Omiljena i kremasta: Huanito torta | Kuhinjica | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

12. 08. 2020. 05:27 0

Omiljena i kremasta: Huanito torta

Ovu tortu možete praviti za rođendane, slave ili bilo koju drugu priliku.

Sastojci:

Za koru:

6 belanaca

prstohvat soli

90 g šećera (6 kašika)

150 g mlevenih oraha

1 kašika brašna

1 kašika kakao praha

Za fil:

1 l mleka (800+200)

150 g šećera

4 pudinga od vanile (160 g)

6 žumanaca

3 kašike brašna (30 g)

250 g margarina (sobne temperature)

100 g čokolade za kuvanje

250 g mlevenih oraha

300 g šlaga

500 ml kisele vode (iz frižidera)

100 g mleka u prahu

250 g mlevene plazme

Za dekoraciju:

200 g šlaga

400 ml kisele vode (iz frižidera)

Priprema:

Za koru: Uključite rernu da se greje na 200°C. U posudu sipajte belanaca i stavite prstohvat soli. Mutite dok se ne napravi pena, pa dodajte postepeno šećer, kašiku po kašiku i mutite 6 minuta. Zatim dodajte mlevene orahe, brašno, kakao prah i promešajte kašikom da se sjedini. U pleh stavite pek papir, sipajte i izravnajte smesu za koru, pa pecite nekih 20 minuta. Kada se kora prohladi skinite pek papir.

Za fil: U šerpu sipajte 800 ml mleka i šećer, promešajte i ostavite da provri. U posudu sipajte žumanca, 200 ml mleka i razmutite, pa postepeno dodajte uz mešanje brašno i puding. Mešajte dok se ne razbiju grudvice. Kada mleko provri sklonite sa ringle, pa dodajte napravljenu smesu postepeno, uz neprestano mešanje, zatim vratite na ringlu i kuvajte na blagoj vatri uz neprestano mešanje dok se fil ne zgusne (oko 8 minuta). Vruć fil podelite na 2 dela. U jedan deo dodajte mlevene orahe, sjedinite i ostavite da se hladi. U drugi deo dodajte čokoladu, sjedinite i ostavite da se hladi. Margarin sjedinite viljuškom sa 100 g šećera u prahu. Podelite na pola.

Fil sa orasima: Jednu polovinu smese sa margarinom dodajte kašiku po kašiku u ohlađen fil sa orasima, konstantno muteći.
Čokoladni fil: Drugu polovinu smese na isti način dodajte ohlađenom čokoladnom filu.

Fil sa plazmom: Sipajte kiselu vodu u šlag i mutite dok šlag ne postane čvrst (oko 3 minuta). Dodajte mleko u prahu i mutite još minut, pa dodajte mlevenu plazmu i sjedinite kašikom. Podelite fil na pola.

Filovanje: Čokoladni fil, polovina fila sa plazmom, fil sa orasima, druga polovina fila sa plazmom.
Dekoracija: Umutite šlag sa kiselom vodom i namažite tortu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Muzičke stolice

Zoran Živković [21.09.2020.]


Video dana

Intermeco

Anketa

Šta je za vas Goran Vesić?

Rezultati