Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

21. 08. 2021. 08:04 0

Omiljena i kremasta: Huanito torta

Ovu tortu možete praviti za rođendane, slave ili bilo koju drugu priliku.

Sastojci:

Za koru:

6 belanaca

prstohvat soli

90 g šećera (6 kašika)

150 g mlevenih oraha

1 kašika brašna

1 kašika kakao praha

Za fil:

1 l mleka (800+200)

150 g šećera

4 pudinga od vanile (160 g)

6 žumanaca

3 kašike brašna (30 g)

250 g margarina (sobne temperature)

100 g čokolade za kuvanje

250 g mlevenih oraha

300 g šlaga

500 ml kisele vode (iz frižidera)

100 g mleka u prahu

250 g mlevene plazme

Za dekoraciju:

200 g šlaga

400 ml kisele vode (iz frižidera)

Priprema:

Za koru: Uključite rernu da se greje na 200°C. U posudu sipajte belanaca i stavite prstohvat soli. Mutite dok se ne napravi pena, pa dodajte postepeno šećer, kašiku po kašiku i mutite 6 minuta. Zatim dodajte mlevene orahe, brašno, kakao prah i promešajte kašikom da se sjedini. U pleh stavite pek papir, sipajte i izravnajte smesu za koru, pa pecite nekih 20 minuta. Kada se kora prohladi skinite pek papir.

Za fil: U šerpu sipajte 800 ml mleka i šećer, promešajte i ostavite da provri. U posudu sipajte žumanca, 200 ml mleka i razmutite, pa postepeno dodajte uz mešanje brašno i puding. Mešajte dok se ne razbiju grudvice. Kada mleko provri sklonite sa ringle, pa dodajte napravljenu smesu postepeno, uz neprestano mešanje, zatim vratite na ringlu i kuvajte na blagoj vatri uz neprestano mešanje dok se fil ne zgusne (oko 8 minuta). Vruć fil podelite na 2 dela. U jedan deo dodajte mlevene orahe, sjedinite i ostavite da se hladi. U drugi deo dodajte čokoladu, sjedinite i ostavite da se hladi. Margarin sjedinite viljuškom sa 100 g šećera u prahu. Podelite na pola.

Fil sa orasima: Jednu polovinu smese sa margarinom dodajte kašiku po kašiku u ohlađen fil sa orasima, konstantno muteći.
Čokoladni fil: Drugu polovinu smese na isti način dodajte ohlađenom čokoladnom filu.

Fil sa plazmom: Sipajte kiselu vodu u šlag i mutite dok šlag ne postane čvrst (oko 3 minuta). Dodajte mleko u prahu i mutite još minut, pa dodajte mlevenu plazmu i sjedinite kašikom. Podelite fil na pola.

Filovanje: Čokoladni fil, polovina fila sa plazmom, fil sa orasima, druga polovina fila sa plazmom.
Dekoracija: Umutite šlag sa kiselom vodom i namažite tortu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati