Kuhinjica
03. 08. 2020. 07:27 0
Pljeskavice sa ovsenim pahuljicama
Pljeksavice od ovsenih pahuljica su idealne za sve koji nisu ljubitelji mesa.
Sastojci:
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
200 g ovsenih pahuljica (mogu ražene i ječmene ili mešano)
1 kesica supe (bilo koja, može čak i sa rezancima, ili krem supa, kocka za supu)
50 ml ulja
1 kašika sitne crvene paprike
biber
oko 300 ml vode
malo peršunovog lišća ili bosiljka
1-2 kašike prezli
jos malo ulja za prelivanje
2 jajetaPriprema:
Iseckajte luk, pa ga propržite na ulju. Dodajte iseckan beli luk, vodu, supu iz kesice, biber, sitnu papriku, iseckan bosiljak ili peršun. Ostavite kratko da ukrčka, pola minute, pa dodajte pahuljice. Uz mešanje dinstajte oko dva minute, sklonite sa šporeta i ostavite poklopljeno da se ohladi ili bar prohladi. Umešajte dve kašike prezli i pravite pljeskavice uz pomoć još malo prezli ili nauljite dlanove. Mogu se pržiti u tiganju ili u rernu prelivene sa malo ulja. U rerni ih pecite u zagrejanoj na najjačoj temperaturi deset minuta do petnaest minuta. Ovu smesu mozete zamrznuti, pa praviti po potrebi. Pečene su lepe i do dva dana.
Komentari 0
ostavi komentar