Kakav doručak! Mekike punjene sirom | Kuhinjica | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

02. 07. 2020. 06:30 0

Kakav doručak! Mekike punjene sirom

Testo za mekike nikad neće biti “gusto” i hlebasto, već fino meko, puno rupa, topiće se u ustima i pod prstima.

Sastojci:

50 g svežeg kvasca

oko 1 kg brašna (prvo dodati 700-800 g, pa do kraja koliko se potroši)

500 ml mlakog mleka

250 ml mlake vode

100 ml ulja

2 kašičice soli

1 kašičica šećera

Za fil:

300 g sira

1 jaje

soPriprema:

Rastopite kvasac u mleku, dodajte vodu, ulje, šećer, brasno i so. Brašno dodajte postepeno. Testo izlupajte varjačom, prekrijte i ostavite da odmori 10 minuta. I još jednom tako, pa ostavite 30 minuta. Uz dodavanje brašna i malo ulja lagano premesite i razvucite rukama po radnoj površini na koju ste stavili brašno.

Presecite testo po pola da dobijete dva veća pravouganika i uz kraj testa celom dužinom (sa malim razmacima) stavite fil od sira, preklopite drugim delom, zatim isecite i krajeve pritisnite prstima da se  prilepe, ređajte na pek papir, pa isecite da bude svaki posebno.

Ostavite da stoji 15 minuta i pržite u zagrejanom dubokom ulju. Kada isplivaju izvucite papir. Pržite dok fino ne porumene. Stavite da se ocede na ubrus, a ako zelite jos malo ih posolite.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

InstAVgram

Zoran Živković [12.08.2020.]


Video dana

Pogled kroz ključaonicu na Aventinskom brdu u Rimu

Anketa

Da li deca treba od 1. septembra da idu u školu ili da se nastava održava onlajn?

Rezultati