Kuhinjica
29. 06. 2020. 06:58 0
Domaći kapri sladoled sa jogurtom i voćem
Isprobajte recept za original ukus kapri sladoleda.
Potrebno za duplu meru:
600 g jagoda (ili maline, višnje)
1 kašika šećera
1 kašika gustina (može i brašno)
1 litar slatke pavlake
1 litar jogurta
400 g grčkog jogurta
400 g šećera u prahu
2 kašike arome od vanilePriprema:
Prvo izmiksajte voće pa zakuvajte sa šećerom i gustinom (gustin se dodaje da ne bi bilo ledenih komada). Ostavite da se ohladi.
Umutite kratko slatku pavlaku (da ne bude jako gusta), dodajte sve ostale sastojke i mutite jos 2 minuta.
Umešajte ohlađeno voće, nemojte ga skroz izmešati da bi na kraju sladoled ostao prošaran. Poklopite i stavite u zamrzivač.
Ako ne volite voćni možete praviti i sa drugim ukusima, rum, čokolada, orašasti plodovi…a možete podeliti na 2-3 dela pa napraviti vise ukusa. Uživajte!
Komentari 0
ostavi komentar