Kuhinjica
04. 06. 2020. 06:31 0
Vredi probati: Piletina sa pečurkama na drugačiji način
Sočan i ukusan obrok koji će vam se sigurno dopasti.
Sastojci:
350 g sitno iseckanog pilećeg mesa
400 g iseckanih svežih pečuraka
400 ml kisele pavlake
1 glavica crnog luka
2 jajeta
150 do 200 g kačkavalja
2 supene kašike prezli
ulje
Od začina:
so
biber
suvi začin
beli luk u granulama
sveži peršunPriprema:
Propržite luk na ulju, pa dodajte pileće meso i začinite po ukusu. Kada se uprži dodajte i pečurke. Sve zajedno pržite oko desetak minuta. Zatim preručite u vatrostalnu posudu. Napravite preliv tako što ćete umutiti dva jajeta, pavlaku, kačkavalj i prezle. Sve to sjedinite, pa prelijte preko mesa i pečuraka. Pecite u rerni 20- 25 minuta. Po želji staviti još kačkavalja odozgo i vratiti u vruću rernu na par minuta.
Komentari 0
ostavi komentar