Kuhinjica
22. 05. 2020. 12:23 0
Sjajno: Limun možete da iscedite, a da ga ne presečete!
Da možete da iscedite limun, a da ga uopšte ne presečete pokazala je australijska nutricionistkinja Džeki Bejn.
Većina ljudi limunadu sprema tako što preseče limun na pola pa iscedi sok rukama ili pomoću cediljke.
Međutim, australijska nutricionistkinja Džeki Bejn ima nov pristup i kaže da tako na radnu površinu, dasku ili van čaše neće iscuriti nijedna kap soka.
U videu koji je objavila na TikToku, a koji je pregledan više od 375.000 puta, pokazala je kako ona to radi - štapićem za ražnjiće od nerđajućeg čelika probušila je rupicu na mestu na kojem je bila peteljka.
Zatim je štapić provukla skroz na drugu stranu limuna. Izvukla ga je i jednostavno rukama iscedila sok pravo u čašu, a da uopšte nije zaprljala ruke i radnu površinu.
Ovako, dodala je, možete da iscedite tačno onoliko soka koliko vam treba, a da se plod bespotrebno ne osuši.
Pratitelji su oduševljeni njenim trikom, a jedna korisnica TikToka napisala je da joj to nikad ne bi palo na pamet.
- I meni limunov sok nagriza kožu. Ovo je revolucionarno, zar ne? - odgovorila je nutricionistkinja.
Pogledajte u videu kako to Džeki radi:
Video je podstakao mnoge pratitelje da dele svoje trikove.
Jedan je napisao da on pre svega limun na kratko uroni u toplu vodu pa ga istrlja rukama i tako iscedi i zadnju kap soka.
Komentari 0
ostavi komentar