Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

10. 05. 2020. 06:33 0

Sočna torta sa makom

Savršen nedeljni dezert, sočna i mekana torta sa makom.

Sastojci

Za testo:

6 jaja

180g šećera

180g maslaca

280g mljevenog maka

2 table cokolade

1 šoljica ruma

Glazura:

100g čokolade

1 kašika šećera u prahu

3 kašike ulja

3 kašike pekmezaPriprema

Žumanca dobro umutite, dodajući im kad posvetle šećer, maslac, pa potom dodati mleveni mak, narendanu čokoladu i šoljicu ruma. U drugoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Kad ste dobili čvrstu masu, umućkana belance dodajte u posudu sa žumancima, lagano pomešajte mase kašikom.

U zagrejanu rernu na 180 stepeni, stavite pleh sa smesom. Peći oko 30 minuta

Glazura: Tortu premažite pekmezom i vratite u rernu na nekoliko minuta, a onda je premažite glazurom od rastopljene čokolade.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Srpski dizajn

Zoran Živković [25.05.2020.]

Video dana

Ti svirneš, mi pijemo

Anketa

Da li Superliga u fudbalu treba da se odigrava pred publikom?

Rezultati