Kuhinjica

10. 05. 2020. 06:33 0

Sočna torta sa makom

Savršen nedeljni dezert, sočna i mekana torta sa makom.

Sastojci

Za testo:

6 jaja

180g šećera

180g maslaca

280g mljevenog maka

2 table cokolade

1 šoljica ruma

Glazura:

100g čokolade

1 kašika šećera u prahu

3 kašike ulja

3 kašike pekmezaPriprema

Žumanca dobro umutite, dodajući im kad posvetle šećer, maslac, pa potom dodati mleveni mak, narendanu čokoladu i šoljicu ruma. U drugoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Kad ste dobili čvrstu masu, umućkana belance dodajte u posudu sa žumancima, lagano pomešajte mase kašikom.

U zagrejanu rernu na 180 stepeni, stavite pleh sa smesom. Peći oko 30 minuta

Glazura: Tortu premažite pekmezom i vratite u rernu na nekoliko minuta, a onda je premažite glazurom od rastopljene čokolade.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati