Kuhinjica

Direktno.rs [ Izvor: Zadovoljna.hr ]

05. 04. 2020. 17:58 0

Prolećni napitak za RAVAN stomak

Sunce je dobro prema nama, satovi su pomereni, dani su duži, a i kratke šetnje u prirodi, koje su dopuštene u trenutnoj situaciji, pune nam baterije. Osim toga, lepo i toplo vreme pojačava i želju za jedenjem voća, povrća i hladnijih namirnica koje su idealan izbor kada želimo osveženje.

Odličan izbor su smutiji, koji osim što osvežavaju, pomažu i pri mršavljenju, dobri su za kožu, smanjuju probleme nadutosti, hrane ćelije hranjivim stvarima i pomažu nam da naš stomak bude ravniji.

Napici koji čiste telo od štetnih stvari naročito su poželjni u ovo vreme kada većinu vremena provodimo kod kuće, pa češće zavirimo u frižider i više jedemo.

Za jedan takav napitak recept pročitajte u nastavku. Zove se "krotitelj trbuščića" i do njegovih sastojaka nije problem doći, a možda ih već i imate u svome domu. Glavni sastojak napitka je ananas, koji je prepun vitamina C i deluje kao prirodni diuretik koji telo oslobađa od toksina.

O prednostima limuna priča se puno i često, ali ponovićemo još jednom da se radi o citrusu koji obiluje mineralima i vitaminima važnima za zdravlje.

I cimet i đumbir dodaci su koji, između ostalog, čine čuda za probavu.

Evo i sastojaka za "krotitelja trbuščića":

1 šolja ananasa - svežeg ili iz konzerve

1/2 isceđenog limuna

1 kašičica mlevenog đumbira

1 kašicica cimeta

2 šolje vode

Priprema:

Naseckani ananas zajedno s drugim sastojcima samo ubacite u blender, dobro izmiksajte i uživajte u osvežavajućem napitku i svim koristima koje on sa sobom donosi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati