Kuhinjica
06. 04. 2020. 06:40 0
Zapečeni krompir sa sirom i kiselom pavlakom
Krompir je jedna od najfleksibilnijih namirnica iz prirode s kojom možete pripremati vrlo kreativna jela, a s njim možete raditi čuda – od pirea do pomfrita.
Ako su vam dosadili uobičajeni recepti za pripremu, donosimo vam jedan novi – punjeni krumpir sa sirom i kiselom pavlakom, zapečen u rerni. Da biste skratili ceo proces, a ove fine krompire jeli za otprilike pola sata, poslužite se mikrotalasnom.
Sastojci:
3 krompira srednje veličine
70 grama izrendanog parmezana ili nekog drugog topljivog sira
120 ml kisele pavlake
1 kašičica sušene majčine dušice
so i biber po želji
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusovih.
2. Krompire dobro operite, osušite i nožem izbockajte nekoliko puta po kori.
3. Krompire položite u posudu koju ste prekrili folijom, pa stavite na najjače u mikrotalasnu na oko 15 minuta, odnosno, dok krompir ne postane mekan.
4. Svaki krompir prepolovite, a kašićicom izdubite plod iz sredine, pa to što ste pokupili prebacite u posebnu činiju
5. U činiji pomešajte kuvani krompir s kiselom pavlako i s pola količine izrendanog sira. Začinite solju, biberom i majčinom dušicom.
6. Dobijenom smesom napunite "korpice" od krompira. Preko vrha pospite ostatak izrendanog sira.
7. Potom stavite u rernu na 15 minuta i uživajte u ovom ukusnom obroku!
Komentari 0
ostavi komentar