Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: Dnevnik.hr ]

06. 04. 2020. 06:40 0

Zapečeni krompir sa sirom i kiselom pavlakom

Krompir je jedna od najfleksibilnijih namirnica iz prirode s kojom možete pripremati vrlo kreativna jela, a s njim možete raditi čuda – od pirea do pomfrita.

Ako su vam dosadili uobičajeni recepti za pripremu, donosimo vam jedan novi – punjeni krumpir sa sirom i kiselom pavlakom, zapečen u rerni. Da biste skratili ceo proces, a ove fine krompire jeli za otprilike pola sata, poslužite se mikrotalasnom.

Sastojci:

3 krompira srednje veličine

70 grama izrendanog parmezana ili nekog drugog topljivog sira

120 ml kisele pavlake

1 kašičica sušene majčine dušice

so i biber po želji

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusovih.

2. Krompire dobro operite, osušite i nožem izbockajte nekoliko puta po kori.

3. Krompire položite u posudu koju ste prekrili folijom, pa stavite na najjače u mikrotalasnu na oko 15 minuta, odnosno, dok krompir ne postane mekan.

4. Svaki krompir prepolovite, a kašićicom izdubite plod iz sredine, pa to što ste pokupili prebacite u posebnu činiju

5. U činiji pomešajte kuvani krompir s kiselom pavlako i s pola količine izrendanog sira. Začinite solju, biberom i majčinom dušicom.

6. Dobijenom smesom napunite "korpice" od krompira. Preko vrha pospite ostatak izrendanog sira.

7. Potom stavite u rernu na 15 minuta i uživajte u ovom ukusnom obroku!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Neka nova matematika

Zoran Živković [03.06.2020.]

Video dana

Čoveče oladi

Anketa

Da li je ulazak Srpske liste u Vladu Kosova izdaja?

Rezultati