Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: Coolinarka.com ]

03. 04. 2020. 06:42 0

Piletina s' mlincima

Idealan obrok za petoro ljudi, gotov za 90 minuta.

Sastojci 

oko 600 gr mlinaca
500 gr pilećeg belog mesa (filea)
malo ulja i maslaca
3 dl kisele pavlake
malo soli, bibera i vegete
150 gr gaude

Priprema

1. Pileći file iseći na komade, posoliti, pa ih malo propržiti na ulju i maslacu. Ostaviti da se meso malo prohladi, i za to vreme pripremiti preliv od pavlake, masnoće u kojoj se peklo meso, malo soli, bibera i suvog začina, i malo vode.

2. Mlince izlomiti (jer su krti, i ne mogu da se seku nožem) na manje komade i staviti ih u sud u kom ćemo ih preliti vrelom (ne treba da proključa) vodom, da omekšaju. Nakon par minuta ih ocediti od vode, ali sačuvati oko 2 dl vode (ta voda ide u preliv sa pavlakom).

3. Vatrostalni sud podmazati uljem, pa po dnu rasporediti polovinu količine mlinaca. Na mlince složiti piletinu. Zaliti sa polovinom preliva.

4. Preko mesa i preliva rasporediti ostatak mlinaca, pa preliti ostatkom preliva.

5. Narendati malo sira (preporučujem gaudu ili kačkavalj) odozgo i staviti da se zapeče.

6. Peći oko pola sata na 200 stepeni, sve dok sir ne dobije lepu, rumenu boju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Neka nova matematika

Zoran Živković [03.06.2020.]

Video dana

Daj pivo za majstore

Anketa

Kako ocenjujete odluku o ukidanju Desanke Maksimović iz školskog programa?

Rezultati