Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: Recepti.com ]

10. 03. 2020. 07:05 0

Dezert koji svi volimo: Štrudla sa džemom

Vaše novi omiljeni dezert koji je idealan za svaku priliku i gotov za kratko vreme.

Sastojci

Za testo:

500g brašna (tip 500)

250ml mleka

100ml ulja

2 jaja

1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)

1/2 kašičice soli

5 kašičice šećera

Nadev:

Džem (po izboru)

Za premazivanje rolata:

1 žumance

Nekoliko kapi uljaPriprema:

U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umesiti glatko testo. Možete ga mešati dodacima za testo uz pomoć miksera. Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjanoj podlozi.

Testo podeliti na dva dela, prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.

Jednu polovinu istanjiti što više možete, pa celu površinu testa obilno namazati džemom. Urolati i ređati u podmazan pleh. Rolate premazati žumancem u koji ste stavi nekoliko kapi ulja. Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi. Rolate posipati šećerom u prahu i poslužiti toplu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Toalet papir vs korona

Zoran Živković [25.03.2020.]

Video dana

Najlepši tango par

Anketa

Da li penzionerima treba dozvoliti sat vremena šetnje dnevno?

Rezultati