Kuhinjica

[ Izvor: fagor.rs ]

29. 01. 2020. 07:07 0

Savršena stara projara

Možete je spremati sa sirom, pavlakom, jogurtom, ajvarom, bez priloga ili posnu – bez jaja, baš onako kako želite. Možda je zapravo baš to pravi odgovor: Kako se pravi proja? Po receptu uz koji smo odrasli i koji smo kao deca najčešće i najradije jeli!

SASTOJCI:

2 šolje kukuruznog belog brašna
1 šolja pšeničnog brašna
1 šolja kisele vode
1/2 šolje ulja
1 jaje
1 kašičica soli
1/2 kesice praška za pecivo

PRIPREMA:

Sve sastojke umešati i umutiti dok se ne dobije glatko, retko testo. Sipajte u jako malo zauljenu okruglu tepsiju, ili bolje, obložite tepsiju papirom za pečenje i sipajte direktno na njega.

Obična proja se peče ukupno 30 minuta. 20 minuta na 250 stepeni, a potom 10 minuta na 150 stepeni. Na taj način prvo će se zapeći kora a potom i ravnomerno ispeći unutrašnjost kako bi bila meka i nežna.

Nakon 30 minuta ubodite testo čačkalicom. Ukoliko je nakon izvlačenja suva, proja je idealno ispečena!

NAPOMENA

Recept za običnu proju je bez dodataka. Po želji možete dodati sir, spanać ili bilo šta drugo u testo, ali savetujemo Vam da ih ipak poslužite kao prilog kako bi se zadržao originalni recept.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati