Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: fagor.rs ]

29. 01. 2020. 07:07 0

Savršena stara projara

Možete je spremati sa sirom, pavlakom, jogurtom, ajvarom, bez priloga ili posnu – bez jaja, baš onako kako želite. Možda je zapravo baš to pravi odgovor: Kako se pravi proja? Po receptu uz koji smo odrasli i koji smo kao deca najčešće i najradije jeli!

SASTOJCI:

2 šolje kukuruznog belog brašna
1 šolja pšeničnog brašna
1 šolja kisele vode
1/2 šolje ulja
1 jaje
1 kašičica soli
1/2 kesice praška za pecivo

PRIPREMA:

Sve sastojke umešati i umutiti dok se ne dobije glatko, retko testo. Sipajte u jako malo zauljenu okruglu tepsiju, ili bolje, obložite tepsiju papirom za pečenje i sipajte direktno na njega.

Obična proja se peče ukupno 30 minuta. 20 minuta na 250 stepeni, a potom 10 minuta na 150 stepeni. Na taj način prvo će se zapeći kora a potom i ravnomerno ispeći unutrašnjost kako bi bila meka i nežna.

Nakon 30 minuta ubodite testo čačkalicom. Ukoliko je nakon izvlačenja suva, proja je idealno ispečena!

NAPOMENA

Recept za običnu proju je bez dodataka. Po želji možete dodati sir, spanać ili bilo šta drugo u testo, ali savetujemo Vam da ih ipak poslužite kao prilog kako bi se zadržao originalni recept.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

HO2KUS PO2KUS

Zoran Živković [26.02.2020.]

Video dana

Peva... "ubija"...

Anketa

Ko će pobediti u fudbalskom derbiju (nedelja 18h)?

Rezultati