Korona

Direktno.rs

04. 11. 2021. 22:09 49

"Krizni štab nije odgovoran za zdravlje građana"

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da "Krizni štab nije odgovoran za zdravlje građana, već je svaki građanin odgovoran za sebe, pošto je država omogućila zaštitu protiv korone".

- Suština je da nakon dve godine borbe sa virusom sve zavisi od nas. Krizni štab nije odgovoran za vaše zdravlje, jer je država ponudila zdravstvenu negu svima kojima je potrebna. Sami smo odogovorni - rekla je Darija Kisić Tepavčević na konferenciji za novinare nakon završetka sednice Kriznog štaba.
Takođe je kazala da će u narednom periodu biti povećane kontrole u gradskom prevozu, jer tu većina ljudi ne nosi maske.

Da podsetimo, na sednici Kriznog štaba odlučeno je da kovid propusnice u ugostiteljskim objektima važe od 20 sati, i ta mera stupiće na snagu od ponedeljka, a odnosiće se i na kockarnice.

Kisić Tepavčević je rekla da je ranije bilo odlučeno da kovid propusnice budu neophodne od 22 sata, na onim mestima gde je velika verovatnoća prenošenja virusa i gde se okupljaju mlađe osobe i da je "iako ograničena, imala značajne efekte na povećanje učestalosti vakcinacije prvom dozom", zbog čega je odlučeno da važi od 20 časova.
Prema njenim rečima, 56 odsto punoletnih stanovnika Srbije je vakcinisano protiv koronavirusa, dok je u uzrastu od 18 do 30 godina "tek svaki četvrti građanin vakcinisan".

- Svaka mera koja ima za cilj povećanje učestalosti vakcinacije je mera koja nas vodi bliže cilju - rekla je Kisić Tepavčević.

Kada je reč o lekarima koji savetuju i prepisuju Ivermektin, ona je ponovila da taj lek nije za ljudsku upotrebu i da će Ministarstvo zdravlja "sve uraditi da ti lekari izgube licencu".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 49

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati