Korona

Direktno.rs

17. 10. 2021. 11:43 32

Brnabić, zar niste pobedili koronu?

Ana Brnabić, nakon što je danas primila treću dozu vakcine, izjavila je da zabrinjava dnevni broj preminulih u Srbiji, te da će se tim povodom konsultovati sa medicinskim delom Kriznog štaba, kako bi videli da li je potrebno uraditi bilo šta dodatno. Ovakva izjava premijerke izazvala je čuđenje u javnosti, imajući u vidu činjenicu da je režim Aleksandra Vučića više puta proglašavao pobedu nad koronom.

- Mene ne zabrinjava posebno broj ljudi u bolnicama, jer to nama vakcina drži pod kontrolom. To je velika sreća. Ali opet medicinski radnici koji rade u kovid sistemu su užasno umorni. Broj preminulih užasno zabrinjava i to je teško videti svaki dan kad dobijamo presek. Svaki dan se plašim da vidim taj broj - izjavila je Brnabićeva.

I kao što bi naprednjačka novinarska perjanica, Barbara Životić, rekla, ovo smatramo veoma, veoma licemernim sa tzv. premijerkine strane. Dok su u evropskim zemljama i dalje na snazi stroge epidemiološke mere, u Srbiji se upravo vlast ponaša kao da korone i nema, a postojeće mlake mere niko ni ne poštuje, niti ih iko dobrano kontroliše. Naravno, kad je Vučić već odavno proglasio pobedu nad koronom.

U predizbornom spotu SNS, objavljenom 13. juna 2020. godine, Aleksandar Vučić, obraćajući se biračima nedelju dana pred izbore, istakao je da “pobeđujemo koronu”.

- Danas se ponovo borimo protiv neprijatelja kog ne možemo da vidimo, ali neprijatelja koji nas zbližava čak i ako fizički izbegavamo zagrljaj. I pobeđujemo i pobedićemo ovog neprijatelja, samo zato što je svako od nas borac - rekao je Vučić.

Kaže Brnabićeva da je zahtevala da postoji nula tolerancije za kršenje mera, ali niko nije video da je digla glas dok njen gospodar svakodnevno brutalno krši mere i organizuje masovna stranačka i druga okupljana.

- Znam i da je juče bio pun stadion u Lazarevcu, na meču Kolubara - Zvezda, kao što u raznim tržnim centrima nisu nosili svi maske. Kao što znam da u prodavnici ne nose svi maske, ni u prevozu. Znam da se krše mere, zato sam i zahtevala da postoji nula tolerancije za kršenje mera - besramno je izjavila Brnabić.

Pitamo se, ko je dozvolio to, Ana, njen šef Vučić, ko je zbog toga kriv?! Narod se ugleda na ponašanje vlasti, a ona je potpuno opuštena - Krizni štab se sastaje ad hoc, mišljenje struke se ne uvažava, razum je ponižen, daje se veliki medijski prostor antivakserima, ne postoji kontrola ulazaka u zemlju, mera karantina se ne poštuje...

Zato ovo naricanje Vučićeve marionete je samo prolivanje krokodilskih suza, koje služi samo u marketinške svrhe.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 32

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati