Korona

[ Izvor: RTS ]

14. 10. 2021. 20:40 5

Demonstranti u Ljubljani laserom povredili pilotu oko

Slovenačka policija saopštila je da je tokom protesta protiv kovid mera u Ljubljani upotrebom lasera povređeno oko pilotu helikoptera, koji je nadgledao okupljene na Trgu Republike u tom gradu. Aleksandra Golec, predstavnica ljubljanske policije istakla je da je osvetljavanje aviona i helikoptera dugogodišnji problem, prenosi Delo.

- Oni koji bacaju lasere često su maloletnici kojima su roditelji kupili laser kao igračku, a odrasli korisnici verovatno nisu svesni da laser usmeren na avion može izazvati zaslepljivanje cele posade odbijanjem zraka u kabini. U ekstremnim slučajevima, to može dovesti do nekontrolisanih operacija helikoptera ili aviona, uključujući nesreće - kaže Golecova.

U policiji sumnjaju da se radilo o namernom činu, a ne o slučajnoj upotrebi lasera, prenosi RTS.

Pilot je upućen na specijalistički pregled vida. U slučaju oštećenja vida, može uslediti gubitak lekarskog uverenja neophodnog da bi leteo. Policijska uprava Ljubljana ističe da njihovi piloti koriste helikoptere ne samo za obavljanje policijskih zadataka, već i za spasavanje ljudi u planinama, na putevima i za prevoz povređenih do bolnica.

 

Nekoliko hiljada demonstranata okupilo se u sredu u centru Ljubljane u nastavku antivladinih protesta podstaknutih nezadovoljstvom zbog korona mera. Tenzije ne popuštaju, zbog čega je policija upotrebila suzavac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati