Korona

Direktno.rs

13. 10. 2021. 09:18 2

SSP: Vučeviću, prestanite da diskriminišete nekovid pacijente

Nakon više od dva meseca naprednjačke simulacije protivepidemijskih mera i više od 500 pacijenata u kovid bolnici na Mišeluku, u zdravstvenim ustanovama Novog Sada i Vojvodine sve je manje mesta za pacijente obolele od drugih bolesti. Tek manji broj Novosađana može da plati pregled lekara specijaliste ili neophodnu operaciju u privatnim zdravstvenim ustanovama, ali većini osiromašenih i poniženih građana preostaje jedino da čekaju kraj pandemije, piše u saopštenju Stranke slobode i pravde Novi Sad koje prenosimo u celosti.


Ovakvo gaženje ljudskih i ustavnih prava na lečenje izazvalo je sve veći broj žalbi očajnih građana Gradskom odboru SSP Novog Sada.

Lečenje ne-kovid pacijenata ne sme biti privilegija bogatih i podobnih. GrO SSP zahteva od Miloša Vučevića i naprednjačkog režima:

- da boljom organizacijom postojećeg medicinskog kadra i hitnim prijemom novih lekara i tehničara omoguće odgovarajuće funkcionisanje Kliničkog centra Vojvodine i Doma zdravlja Novi Sad;

- da iskoristi novac svih nas - ukraden iz budžeta ili odvojen u svrhu kupovine glasova - i omogući građanima Novog Sada i Vojvodine lečenje u privatnim zdravstvenim ustanovama dok traje pandemija.

GrO Stranke slobode i pravde Novi Sad još jednom podseća predstavnike režima na ustavnu obavezu vlasti da obezbedi pravovremeno i efikasno lečenje svih svojih građana, obavezu koja se ne sme ignorisati zbog predizbornog rejtinga. Građanima obećavamo da se političari nikad više neće igrati sa zdravljem naših građana a da će sadašnji režim odgovarati za sve žrtve njihove bahatosti i nesposobnosti tokom trajanja pandemije kovid-19.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati