Korona

[ Izvor: Mediji ]

12. 07. 2021. 10:52 29

Brnabić: Sutra sednica Kriznog štaba

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da će verovatno u utorak biti održana sednica Kriznog štaba za borbu protiv kovid-19, jer su lekari veoma zabrinuti i ponovila apel mladima da se vakcinišu.

- Pratimo brojke na dva sata, predsednik i ja, gledamo kako je to u opštinama i gradovima. Najbezbednija situacija je u onim lokalnim samoupravama sa najvećim broj vakcinisanih - rekla je Brnabić za TV Pink.

U petak je, kaže, imala sastanak sa predstavnicima nacionalnog tela za vakcinaciju i oni će, kako je najavila, do 23. jula dati preporuku Kriznom štabu oko treće doze, koji će 1. avgusta dati svoj stav.

Brnabić je rekla da ona, kao predstavnica izvršne vlasti, ne učestvuje u međustranačkom dijalogu, ali je istakla da Vlada Srbije čini sve da se primene preporuke ODIHR kada je reč o izbornom procesu.

- Nama je u interesu da dijalog bude uspešan i da Vlada dobije pohvale za ono što smo uradili u smislu ODIHR preporuka, objasnila je Brnabić. I 2020. godine je bila fer izborna utakmica, bolja nego kada su Marinike, Đilasi i Jeremići bili na vlasti - rekla je Brnabić i dodala:

- Jaka i stabilna Srbija, nažalost, ne odgovara mnogima. Brojne rezolucije su deo jedne dobro osmišljene priče koja se usmerava spolja i iznutra kako bi se Srbija uzdrmala i poljuljala. Naše je, da uprkos tim pritiscima, nastavimo da radimo, ne gubimo fokus, ne nasedamo na provokacije i nastavimo da radimo na snaženju regiona. Nema jake i stabilne Srbije bez jakog i stabilnog regiona.

Nisu svi protiv Srbije, dodaje.

- Ne kažem da su svi protiv Srbije, apsolutno to ne kažem. Nikada u istoriji nismo imali bolje odnose sa Albanijom, Severnom Makedonijom i Mađarskom - istakla je ona i dodala da toga ne bi bilo "bez uloge Aleksandra Vučića, koji je trasirao put drugačijoj saradnji u regionu".

Upitana o izjavi potpredsednika crnogorske vlade Dritana Abazovića da "mu se ne sviđa tonalitet" iz Srbije, ona je odgovorila da mu se "sviđao tonalitet kada su se čuli telefonom i kada su bile potrebne vakcine".

- Ako mu se ne sviđa tonalitet, probaću da otpevam nešto sledeći put - ironično je odgovorila Brnabić i naglasila da nju interesuju dve stvari - položaj srpskog naroda i zajednički regionalni projekti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 29

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati