Korona

Direktno.rs

06. 05. 2021. 08:02 10

Lekari i "3.000 za gospodina": Narod sluđen

"Najava o 3.000 dinara za vakcinisane govori o tome da smo kao društvo na tom finansijskom i duhovnom nivou i toliko sluđeni da je procena da se sa 3.000 dinara ljudi mogu razuveriti i naterati da se vakcinišu. Možda je ta procena i tačna, ali mi ne želimo da verujemo u to", saopštavaju lekari iz Udruženja "Ujedinjeni protiv kovida".

"Svaki tračak nade da će se država okrenuti edukaciji i osvešćivanju građana o značaju vakcinacije, ovim pada u vodu. Iako želimo da pohvalimo pravovremenu nabavku vakcina i dobru organizaciju vakcinisanja, mora biti jasno da narod nije kriv, što neće da se vakciniše nakon godinu dana sluđivanja antivakserskim stavovima plasiranim od strane pojedinih medija sa nacionalnom frekvencijom. 

Ovim putem apelujemo na državne organe:

- Da se usmere na edukaciju stanovništva o kovidu i značaju vakcinacije.
- Da ukažu na grešku napravljenu promocijom antivakserskog stanovišta unazad godinu dana i povuku orden dat Branimiru Nestoroviću. 
- Da kazne medije koji ubuduće budu zastupali antivakserski stav imajući u vidu da značajno ugrožavaju zdravlje stanovništva.
- Da ukinu krizni štab, s obzirom na to da više nema nikakvu ulogu ni u društvu ni u struci i da vrate u funkciju Komisiju za borbu protiv zaraznih bolesti.

U smislu borbe protiv kovida i za vraćanje normalnom životu, to bi bio dosta dobar početak, te apelujemo na državne organe da budu svesni žrtava, koje su kolege i građani podneli u ovih godinu dana i da se sa pijetetom ophode prema tome. 

Ovako brutalnim populizmom bojimo se da je kompas izgubljen, da tumaramo kao zaluđeno društvo u jako opasnom smeru. Srljamo ka društvu za koje je plemenska zajednica uzvišena, s obzirom na to da tu postoje kakva takva pravila i načela. 

S tim u vezi kao lekari i intelektualci smatramo da je vreme da se prestane sa tako teškim populizmom i da se ozbiljne teme poput antivaksera, kvaliteta vazduha, neslobodnog društva, sumnje na pedofiliju kod državnih funkcionera i korupciju proaktivno rešavaju u institucijama sistema, a ne da se kao do sada guraju pod tepih posredstvom medija sa nacionalnom frekvencijom - poručuju na kraju saopštenja lekari okupljeni iz Udruženja "Ujedinjeni protiv kovida".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati