Korona

18. 04. 2021. 20:59 2

Grčka danas otvara granice za građane Srbije

Granice sa Grčkom za naše državljane biće zvanično otvorene danas u osam sati, ali za letovanje na Egejskom ili Jonskom moru postoje pravila koja će morati da se poštuju.


Ako rešite da već narednih dana krenete na odmor trebalo bi da znate da od 19. aprila počinje svojevrsna probna sezona za turiste iz određenih zemalja, da bi se videlo kako funkcioniše zamišljeni sistem rada tokom pandemije.

Tako će, pored Srba, Grčka da prima i državljane zemalja EU, kao i ljude iz SAD-a, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Izraela.

Za sada naši građani neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti obavezni da idu samo u mesto gde su rezervisali smeštaj. Srpski putnici mogu da pređu na dva granična prelaza sa Bugarskom - Promahonas i Nimfeja.

Sve ovo važi do 14.maja, kada zvanično počinje letnja sezona.

Državljani Srbije mogu da putuju u Grčku uz potvrdu o vakcinaciji ili sa negativnim PCR testom ne starijim od 72 sata, ali svaki putnik mora da popuni i PLF formular (Passenger Location Form) 24 sata pre putovanja.

Ono što takođe treba da se naglasi jeste da su epidemiološke mere u Grčkoj strože nego kod nas, a one važe i za sve goste.

Srpski turisti od 14. maja mogu do svojih omiljenih letovališta u Grčkoj stići preko Severne Makedonije, a oni koji žele da iskoriste i predsezonu mogu kolima da krenu i preko Bugarske. Svakako, razlika u kilometraži, ako se uputite iz Beograda, dosta zavisi i od toga koja grčka regija vam je omiljena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati