Korona

[ Izvor: N1 ]

18. 04. 2021. 19:17 5

Problemi na granici sa PCR i antigenskim testovima

Bliže se Uskršnji praznici i veliki broj ljudi će krenuti ka Srbiji. Važno je da se zna da u Srbiju, kako piše na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, ne može da se uđe bez potvrde o negativnom PCR testu, odnosno bez negativnog Antigen FIA Rapid testa, koji nije stariji od 48 časova. Čak i ako građani poseduju te testove, može doći do komplikacija. Porodica Nikolić u Srbiju nije mogla i odmah je ubačena u karantinski sistem...

Porodica Nikolić krenula je iz Austrije ka Srbiji preko Slovenije i Hrvatske. U te dve zemlje su ušli bez problema, međutim prvi problemi nastaju na graničnom prelazu Batrovci.

- Graničarka, riđe kose, srednjih godina pita: "Odakle idete?" Mi kažemo iz Austrije. "Gde ste se uputili?" Mi kažemo - kući u Srbiju. Gleda nam pasoše, pita za testove…Mi joj dajemo telefone, ona gleda i kaže ali ovo su antigenski testovi - rekla je za N1 Danijela Nikolić.

U Srbiju je, prema odluci Vlade, uz PCR dozvoljeno ući i s negativnim Antigen FIA Rapid testom. Pošto je na Batrovcima došlo do nesporazuma, Nikolići pokušavaju na još tri granična prelaza sa Hrvatskom.

- Ima Tovarnik tu, nedaleko, aj' da probamo tamo. "Imate PCR testove?" Mi pokazujemo…Oni kažu ne to nisu ti, da li ste vakcinisani u Srbiji pitaju nas, a nismo u Srbiji bili 18 meseci. Naši su nas upućivali na Bosnu, pošto tamo ne treba test isto tako ili na Mađarsku, tamo isto ne treba - kaže Danijela Nikolić.

Deset dana karantina nisu mogli sebi da priušte jer su u Srbiji planirali da budu samo dva dana. Pošto su proverili da li su izbačeni iz sistema, jer neće ući u zemlju, krenuli su nazad u Austriju. Na pola puta ipak su dobili poziv policije iz Srbije da se jave sanitarnom inspektoru i ne napuštaju kuću. Objasnili su situaciju, a policija je najavila da će sve proveriti u večernjim časovima.

- Na spavanju kao da nas zateknu kući, ko kriminalce najgore. I ništa, vraćamo se za Austriju i šta ja znam to je to. Razočarani i ogorčeni, Hrvati viču šta se sa vama dešava celu noć putujete, imate gomilu pečata, mi im pričamo, oni se krste - ne veruju - objašnjava Nikolić.

Priča porodice Nikolić nije jedini primer, zato je za svakog ko dolazi u Srbiju najsigurnije da ima negativan PCR ili antigenski test ali za svaki slučaj – odštampan i na papiru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati