Korona

Direktno.rs

16. 04. 2021. 10:57 11

"Skandal je da se cena PCR testa smanji samo za strane državljane"

Današnja odluka Kriznog štaba da se cena PCR testa za strane državljane smanji za 50 odsto, a da za građane Srbije ostane astronomskih 9.000 dinara je skandalozna, ocenili su iz Stranke slobode i pravde.

Stranka slobode i pravde zahteva od Kriznog štaba i Vlade Srbije da se cena PCR testa na lični zahtev i za građane Srbije snizi za 50 odsto, kao za strane državljane i da bude maksimalno 4.500 dinara.

- Šokantno je obrazloženje da se cena za strance snižava radi podsticanja turizma, a Vladu ne zanimaju građani Srbije koji žele da odu na letovanje, a ne mogu da za četvoročlanu porodicu izdvoje astronomskih 36.000 dinara samo za PCR testove - navode iz stranke.

PCR testovi će, kako kažu iz ove stranke, očigledno još dugo vremena biti naša realnost, moraju biti dostupni svima i zato Vlada mora da odobri da ih rade i privatne laboratorije i da ograniče cenu na 4.500 dinara, koliko bi naši građani mogli da finansijski podnesu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati