Korona

Direktno.rs

15. 04. 2021. 09:37 14

"Pobedili smo koronu": Ko će da plati SNS bilborde?

Svakog maja meseca pandemija koronavirusa u Srbiji, već tradicionalno nestaje, i državni vrh na čelu sa Aleksandrom Vučićem proglašava pobedu. Ovoga puta pobeda će biti ovekovečena flajerima i bilbordima, kako Direktno.rs saznaje.

- Vučić štampa flajere i plakete, uzeće sve bilborde za početak maja na kojima će pisati "Pobedili smo koronu!". To je njihova kampanja za popravljanje rejtinga - istakao je naš izvor, a dojave o flajerima i bilbordima stižu nam svakodnevno.

Nije jasno zašto će vladajuća stranka ove bilborde štampati pod izgovorom da je to "borba naroda", iako se većina stanovništva Srbije ne oseća kao da smo koronu pobedili ni u zdravstvenom, niti u ekonomskom smislu.

Još važnije pitanje jeste - odakle naprednjacima novac za ovaj, već viđen, marketinški poduhvat? Da li će novac za "pobedničke" bilborde doći iz kase same stranke ili će ovo platiti građani Srbije uzimanjem novca iz budžeta.

Koronu smo već pobedili 12. maja prošle godine, a tada je SNS objavio spot u kome se navodi kako se Srbija oporavlja od koronavirusa zahvaljujući našim plemenitim zdravstvenim radnicima.

- Broj žrtava u Srbiji je među najnižim u svetu - navedeno je u spotu SNS-a koji je nastao 12. maja, iako su sve brojke pokazivale da smo imali ubedljivo najviše zaraženih i umrlih u regionu.

Ali izbori su se morali održati 21. juna i nakon toga postalo je jasno da "istorijski rezultati koje smo postigli kao nacija" zapravo postoje samo u predizbornom spotu SNS-a. Tada je pandemija sa kojom se i dalje bori čitava planeta zloupotrebljena u političke svrhe, kako bi se vladajućoj stranci digao rejting.

Zloupotreba će se desiti i ovog puta ukoliko jednog jutra osvanu bilbordi "pobedili smo koronu". Ko je pobedio koronu i ko će ovu pobedu platiti, ostaje da vidimo, naravno, u maju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati