Korona

Direktno.rs

12. 04. 2021. 20:20 8

Srbija u vrhu Evrope - po broju novozaraženih!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je godinama ponavljao da je cilj naše zemlje da bude u samom vrhu Evrope. I ma kako to zvučalo - uspelo mu je. Jer, Srbija je u samom vrhu Starog kontinenta po broju novozaraženih u poslednjih sedam dana!

Naime, kako je to objavljeno na sajtu "Our World in Data", a čiji je izvor Univerzitet "Džon Hopkins", Srbija je po prosečnom broju novih slučajeva kovida na milion stanovnika u poslednjih sedam dana na trećem mestu u Evropi. Kako se navodi, prethodne nedelje je u Srbiji prosečno registrovano 515,18 zaraženih na milion ljudi, što nas svrstava tik ispred Estonije, Poljske i Mađarske.

A ispred Srbije su samo Kipar sa 618,47 novih slučajeva na milion stanovnika, odnosno Švedska, u kojoj je na pomenuti broj prethodne nedelje bilo 625,36 zaraženih.

U ovom trenutku najbolje stoji Island sa samo 13,81 zaraženih na milion ljudi, dok je pretposlednja u Evropi Velika Britanija, koja beleži veoma dobre brojke - 22,75 novih slučajeva na 1.000.000.

Kako se to navodi, jedan od razloga bi mogao da bude bveliki broj vakcinisanih, budući da je prvu dozu vakcine primilo 35 miliona ljudi, odnosno malo više od 50 odsto cele populacije. Drugi razlog svakako leži u strogim merama, budući da je država u ozbiljnom "lokdaunu".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati