Korona

[ Izvor: Mediji ]

28. 01. 2021. 14:25 2

Inspekcija u fabrici "AstraZeneka"

Belgijske vlasti poslale su inspekciju u lokalnu fabriku "AstraZeneke", koja je jedna od nekoliko u EU.

Inspekcija je izašla na teren navodno na zahtev Evropske komisije kako bi utvrdila postoje li stvarno problemi u proizvodnji vakcina, što je kompanija spominjala kao razlog kašnjenja u dostavi dogovorene količine. Ipak, Evropska komisija o tome ne želi da govori, pa se još ne zna da li su oni tražili inspekciju i povodom čega.

Belgijske vlasti poručile su da će od sada u saradnji sa stručnjacima iz Holandije, Italije, Nemačke i drugih država "analizirati nalaze".

Inspekcija se dovodi u vezu s jučerašnjim sastankom u Briselu.

Naime, šef "AstraZeneke" je tek sinoć odlučio da dođe na sastanak, a pre toga se tokom dana pojavila vest da kompanija neće nikoga slati na sastanak s predstavnicima Evropske unije.

Osim što su rekli da će "nastojati da održavaju kontakte kako bi osigurali dostavu vakcina na vreme", u sedištu Evropske komisije nisu dali nikakve nove informacije o razgovorima.

Nisu hteli da iznose detalje o razgovorima sa šefom AstraZeneke.

Ponovili su samo da je izvršni direktor izrazio volju da sarađuje kako bi se pronašlo rešenje. Komisija sada čeka da "AstraZeneka" pošalje detaljan plan i predloži kako bi rešila problem.

- Još nemamo konačan odgovor kompanije na pitanje o mogućoj objavi ugovora. EU je pod pritiskom da objavi ugovor potpisan sa "AstraZenekom" kako bi i javnost videla ko govori istinu - naveli su iz ove kompanije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati