Korona

Direktno.rs

25. 01. 2021. 11:02 43

PITAMO VUČIĆA: Gde je isparilo 300.000 vakcina?

Ministar Zlatibor Lončar sinoć je izjavio da je vakcinisano 217.800 građana, a da Srbija na raspolaganju ima još 500.000 vakcina. Gde je nestalo njih više 300.000?

Prema zvaničnim podacima, u Srbiju je ušlo 1.026.700 vakcina: od toga milion kineskih Sinofarm ili 97.4%, američko-nemačkih Fajzer 24.300 odnosno 2.4%, i ruskih 2.400 ili 0.2%. Vlast u Srbiji objavila je da je Severnoj Makedoniji preprodala 8.000 Fajzer vakcina odnosno jednu trećinu od ukupnog broja ovog proizvođača koje su ušle u zemlju.

Na prvi pogled svima je jasno da je priča vlasti da imamo na raspolaganju tri različite vakcine u najmanju ruku neozbiljna i da ogromna većina, ili gotovo niko od građana nema mogućnost izbora vakcine - dakle, ili kineska ili ništa.

Ono što je potpuno neverovatno je da po tim zvaničnim, državnim podacima koje je ministar Lončar objavio, i deca u osnovnoj školi mogu lako da izračunaju da je isparilo više od 300.000 vakcina.

Gde su vakcine, Aleksandre Vučiću?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 43

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati