Korona

Direktno.rs

26. 12. 2020. 13:10 9

Dr Kon - buntovnik na baterije

Epidemiolog dr Predrag Kon je u mesecima za nama pokazao znatan nedostatak kičme. U pokušaju da kompenzuje ovu ne tako lepu činjenicu pokušava da, s vremena na vreme, pokaže da poseduje ostatak nečega što je ranije predstavljalo kičmu. Uglavnom neuspešno.

Jedan od takvih neslavnih pokušaja jeste njegova izjava da je medicinski deo Kriznog štaba spreman na protest ukoliko se popuštanje mera oduži. Ma hajde?

Ko još pita medicinski deo Kriznog štaba? Opšte je poznato da taj deoi služi da nemuštim medicinskim frazama opravdava loše poteze vlasti koje su pandemiju koronavirusa dočekale kao kec na deset i još jednom nam svima demonstrirali šta znači opasna kampanja. Ona u kojoj se ne preza ni od smrti i bolesti. Ona u kojoj se torte prave u obliku kovid bolnica u kojima pacijenti umiru. 

Jedan tviteraš je lepo primetio paradoksalno ponašanje Predraga Kona u svom tvitu.

- Šta, ostavićeš ljutog emotikonsa na nekom FB postu? Dobio si čin, orden, TV gostovanja... Sad liži to što ste zajedno izbljuvali - napisao je on.

I zaista, toliko je pitanja koja bi trebalo postaviti dr Konu.

Gde je bio da protestuje kada su se održavali izbori?

Gde je bio da protestuje kada su se punili stadioni?

Gde je bio da protestuje kada su perjanice ovog režima sakrivene iza mikrofona i muzike pevale dok su građani bili zaključani?

Gde je bio kada je policija na početku pandemije mučki prebijala građane koji su se u vreme policijskog časa našli na ulici?

Gde je sve vreme kada od jednakih ima jednakijih klubova u kojima se do zore okreću ture?

Zašto nije podneo ostavku onda kada je to obećavao ukoliko dođe do zatvaranja škola?

Zašto nije podneo ostavku kada je otvaran tržni centar Galerija?

Zbog čega je primio orden od predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji briše patos ne samo svim medicinarima, nego i pacijentima koji, izgleda, nikada neće utoliti njegove apetite?

Doktor Kon je inteligentan čovek, trebalo bi da ima na umu da mu ovo izigravanje buntovnika ne ide u prilog i da se time još dublje pokopava, mada se ne zna da li ga bilo šta više može pokopati od izjave da jedino još može da se izvini što postoji.

Mnogo je pitanja na koja dr Kon verovatno nikad neće odgovoriti, ali, ako mu ipak nešto u glavi sine, mogao bi na jedno, da ga ne opterećuje preterano razmišljanje: Doktore Kon, Hipokrat, znate li šta je to?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati