Korona

[ Izvor: Beta ]

06. 12. 2020. 21:52 7

"Epidemiološki zločin je pomešati zdrave i bolesne"

Epidemiolog Zoran Radovanović kazao je da su nove mere u borbi protiv koronavirusa trebalo da budu uvedene u septembru ili oktobru, kao što je predlagalo udruženje "Ujedinjeni protiv kovida", a da je Srbija u "katastrofičnoj ili na ivici katastorfične situacije".

On je za Njuzmaks Adriju izjavio da su zaključavanje i policijski čas krajnja mera, da se situacija još može sanirati drugim merama, ali da "Krizni štab izgleda nije sasvim svestan svoje uloge".

- Za (nedostatak mera) tokom drugog talasa nam je jasno, trebalo je uspavati građanstvo, da idemo na glasanje... U aprilu je bilo razumno da ne idu ljudi u zdravstvene ustanove, nego da zovu telefonom epidemiologa, ali nikome nije bilo jasno da epidemiologa i telefonskih linija ima malo - rekao je Radovanović.

On je takođe ocenio i da je "epidemiološki zločin" kada se pomešaju zdravi i bolesni građani u relativno malom prostoru, kakav su kovid-ambulante, te da je i o tome trebalo voditi računa.

- Veliko je razočarenje što je Lekarska komora potpuno pasivna u ovoj situaciji. Komora i Etički odbor komore do sada su morali da reaguju... Mora da se pojavi neko ko ima autoritet, kome narod veruje, obzirom da se Krizni štab diskreditovao - kazao je Radovanović.

Epidemiolog dodaje i da se dokument sa petnaestak mera koje su "Ujedinjeni protiv kovida" zvanično dostavili na pisarnici Ministarstva zdravlja, a koji se ticao svih ovih primedbi, do "petog sprata ministarstva negde zagubio".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati