Korona

Direktno.rs

03. 12. 2020. 15:57 2

Vlada usvojila nove mere, važiće 11 dana

Zbog sve većeg broja zaraženih i smrtnih slučajeva od kovida u Srbiji, Krizni štab za borbu protiv koronavirusa, predložio je uvođenje novih mera, koje je danas Vlada usvojila na sednici.

U periodu od 4. decembra 2020. godine zaključno sa 15. decembrom 2020. godine, biće promenjeno radno vreme objekata u kojima se obavlja delatnost u oblasti:

- trgovine na malo (trgovinske i druge radnje i prodajna mesta),

- ugostiteljstva, koje obuhvataju prodaju hrane i pića (restorani, kafići, barovi, klubovi, splavovi i sl.),

- pružanja usluge u zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (tržni centri, pijace i sl.) i priređivanja posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, igraonice i sl.),
- pružanja zanatskih i drugih usluga u neposrednom i dugotrajnom fizičkom kontaktu sa korisnikom usluge (kozmetički saloni, frizerski saloni, saloni lepote)

Njihovo novo radno vreme će biti od ponedeljka do petka, od 05 do 17 sati.

Delatnost u oblasti kulture koja podrazumeva istovremeno prisustvo više osoba u istom prostoru (pozorišta, bioskopi, muzeji, galerije) i oblasti sporta koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru ili dugotrajniji neposredni kontakt sa korisnikom usluge (fitnes centri, teretane, vežbaonice, spa centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju i sl.) ograničava se tako da ti objekti radnim danima (od ponedeljka do petka) mogu raditi od pet do 17 časova.

Od ograničenja izuzete su:

- apoteke, izuzev onih apoteka koje prodaju obavljaju u trgovinskim centrima i za koje upravljač ne može obezbediti posebne koridore za pristup ili u koje se ne ulazi sa spoljne strane ili neposredno sa javne površine;

- benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i trgovinskih, ugostiteljskih i drugih objekata koji vrše dostavu hrane, koji mogu da rade i van radnog vremena utvrđenog u stavu 1. ovog člana, kao i subotom i nedeljom.

Od ograničenja su izuzete i trgovinske i druge radnje i prodajna mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda, koji mogu da rade do 21 časa, kao i subotom i nedeljom; ali i pozorišta, bioskopi, muzeji, galerije, koji mogu da rade i subotom i nedeljom.

Pijace mogu da rade subotom i nedeljom, od šest časova do 15 časova. Mogu da rade i fitnes centri, teretane, vežbaonice, spa centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju – kada se koriste u svrhu treninga i priprema za održavanje i održavanje registrovanih takmičarskih sportova.

Sve druge radnje, objekti i mesta (obućarske, krojačke, stolarske, staklorezačke i sl. radnje, servisi, tehnički pregledi i sl.) na kojima se pružaju usluge pri čijem vršenju nije obavezno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja, mogu da rade i subotom.

Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati