Korona

Direktno.rs

28. 11. 2020. 10:54 26

Dr Panić: Kone, ti si interesni lažov!

Nisam spavao 28 sati, zato će odgovor dr Konu malo kasniti. Za početak dr Kon je izneo neistinu. Noćas je u kraljevačkoj kovid jedinici bilo jedno slobodno mesto(tokom dana je preminulo 5 pacijenata).Po ko zna koji put je obmanuo javnost. Neobavešten ili interesni lažov, birajte - napisao je anesteziolog i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić na Tviteru.

Prema informacijama Gradskog štaba još jedna osoba juče je preminula od posledica koronavirusa. Od početka epidemije, iz ovog grada su preminule ukupno 67 osobe. Situacija na terenu je, prema svedočenju lekara, još lošija nego što to saopštavaju zvanični podaci.

I dok članovi Kriznog štaba, na čelu sa Predragom Konom, svakodnevno govore kako je epidemiološka situacija pod kontrolom i da samo treba da se pridržavamo mera, dokazi da nije tako najbolje su vidljivi u prepunim bolnicama i na izmorenim medicinskim radnicima.

Epidemiolog Predrag Kon juče je rekao da se očekuje da će kriva "udariti u plafon" i da ako nosimo maske ništa nam drugo ne bi trebalo. On je juče izjavio i da "na osnovu podataka koje ima, nema ni govora o pucanju zdravstvenog sistema", na šta je Panić ranije ukazao.

Iako je Kon nedavno objavio dirljiv status na Fejsbuku kako je "teško voleti zdravstvenog radnika, ustanemo rano, kasno se vratimo kući ili možda imamo noćne smene i preumorni smo za kuvanje", Panić je objasnio šta to znači zaista ne spavati zbog dužnosti.

Panić je juče upozorio da je trenutna situacija "jako, jako loša", i treba hitno reagovati jer "ne da u Srbji neće biti mesta u bolnicama, već nema mesta u kovid bolnicama". Što pre treba "preduzeti mere koje su značajno oštrije od ovih koje su sada".

- Čujete da sam veoma uzbuđen. Juče sam bio u situaciji kakva se dešavala u Italiji. U svom profesionalnom veku nisam očekivao da ću doći u takvu situaciju, nisam imao mesta za ljude koje mi u medicini smatramo mladima, niti sam imao gde da ih transportujem - rekao je Panić na N1 vidno potresen koji trenutno radi u "crvenoj zoni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati