Korona

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

10. 11. 2020. 15:25 0

Vanredna situacija u još dva grada u Srbiji

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u vezi sa koronavirusom, sa tendencijom daljeg pogoršanja, u opštini Negotin proglašena je vanredna situacija. I Gradski krizni štab je u Šapcu uveo vanrednu situaciju zbog povećanja broja obolelih.

Danas je u Šapcu registrovano 42 novoobolelih, a od ukupno 849 pozitivnih u okrugu u Šapcu je 392.

Znatno je porastao u broj pregleda u kovid ambulanti, gde je od 287 više od polovine prvih pregleda, među kojima je 66 dece. U bolnici je 60 pacijenata sa srednje teško i teškom kliničkom slikom.

Uvedene su i nove strože mere, zabranjeno je organizovanje svečanosti, manifestacija, a ograničeno je i radno vreme ugostiteljskih objekata do 21 čas.

U Negotinu je odluku o vanrednoj situaciji doneo predsednik opštine Vladimir Veličković i ona je jednoglasno usvojena na sednici Štaba za vanredne situacije.

- Na osnovu mišljenja epidemiologa iz Zavoda za javno zdravlje "Timok" u Zaječaru koji su epidemiološku situaciju ocenili kao nepovoljnu, s obzirom na potencijalnu opasnost da i kod nas epidemija bukne kao u opštinama i gradovima u okruženju. Imamo problem sa nepoštovanjem mera okupljanja, nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima - rekao je Veličković.

Prema njegovim rečima, potencijalni rizici za dalje širenje infekcije su i proslave, kao i druga masovna okupljanja.

Uvođenje vanredne situacije u opštini Negotin predloženo je i na osnovu povećanja broja pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja u Negotinu, kao i porasta broja obolelih i hospitalizovanih.

U opštini Negotin u oktobru je bilo 28 pozitivnih pacijenata od kojih su 15 još uvek aktivni, a ovog meseca ih je već 10, od kojih je devetoro u bolnici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati