Korona

[ Izvor: Južne vesti ]

22. 09. 2020. 15:16 1

Korona ušla u vranjsku školu, zaraženi nastavnici

Koronavirus je ušao u jednu osnovnu školu u Vranju, gde su dva nastavnika zaražena kovidom, potvrđeno je "Južnim vestima" u Zavodu za javno zdravlje. Među decom nema zaraženih, a kako kažu u Zavodu, nastavnici su u kućnoj izolaciji.

Jedan od glavnih izazova u borbi sa virusom korona bio je početak školske godine i organizovanje nastave. Školama su ponuđeni različiti modeli - onlajn nastava i klasično pohađanje nastave u školi, a već prvih nedelja registrovani su zaraženi među decom i na jugu Srbije.

Sada ima zaraženih i nastavnika, u Vranju su, potvrđuju u Zavodu za javno zdravlje, registrovana dva slučaja zaraze među nastavnicima, a kako kaže epidemiolog Slađan Stanković, oni su na lečenju u kućnoj izolaciji sa lakšom kliničkom slikom.

- Otkriveni su poslednjih dana. Porodični kontakti su izolovani, u školi je analizirana situacija, nema potrebe za preduzimanjem mera. Utvrđeno je da nije bilo kontakata sa decom, nošene su maske, na osnovu epidemiološkog ispitivanja utvrđeno je da nema potrebe za dodatnim merama - kaže Stanković za "Južne vesti".

Epidemiolog ne otkriva u kojoj od vranjskih osnovnih škola je otkrivena zaraza, a kako kaže, prati se situacija i u toj školi su preduzete sve mere prevencije.

Podsetimo, ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio da u prve dve nedelje nastave u Nišu, Vranju i Leskovcu ima sporadičnih slučajeva zaražavanja đaka koronom, ali je načelnica Školske uprave Leskovac rekla da u Pčinjskom i Jablaničkom okrugu u tom periodu nije bilo kovid pozitivnih učenika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati