Korona

[ Izvor: Beta ]

05. 08. 2020. 14:52 0

U S. Makedoniji prošle nedelje manje obolelih i umrlih

U Severnoj Makedoniji se prošle nedelje nastavilo smanjenje broja novoobolelih i umrlih od KOVIDA-19 i značajnog povećanja izlečenih, objavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

On je na Fejsbuku napisao da faktor prenosivosti korona virusa (R0) pokazuje pozitivan trend smanenja i da trenutno iznosi 0,9, a da je skoro jedan mesec u kontinuitetu oko jedan.

Pozivajući se na izveštaj Institutua za javno zdravlje Severne Makedonije za period od 27. jula do 2. avgusta, Filipče je istakao da je u toj sedmci registrovano 912 slučajeva pozitivnih na KOVID-19, što je 4,6 odsto manje nego sedmicu ranije.

- Blago je smanjen i procenat pozitivnih u testiranim slučajevima na 9,4 odsto - napisao je napominjući da je sedmicu pre 10 odsto testiranih imalo pozitivne rezultate na koronavirus.

Filipče je istakao da su između 27. jula 2. avgusta registrovana 1.032 pacijenta koja su ozdravila, što je 378 osoba ili 36,6 odsto više nego u sedmici pre.

- U period od 27. Jula do 2. avgusta registrovano je 29 smrtnih slučajeva, što je smanjenje od 14,7 odsto u odnsu na prethodnu nedelju. Najveći deo tih slučajeva su osobe starije od 60 godina - 75,9 odsto - naveo je ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče.

Prema danas objavljenim podacima, u Severnoj Makedoniji je tokom epidemije dijagnistikovano ukupno 11.289 pozitivnih slučajeva, ozdravilo je 7.221, umrlo 511 pacijenata, pa je broj takozvanih aktivnih slučajeva 3.557.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati