Korona

[ Izvor: Novosti ]

30. 06. 2020. 21:56 4

Roditelji i ćerka umrli, dva sina kritično: Tragedija porodice Suljović

Porodicu Suljović iz Tutina pogodila je teška tragedija. Otac, majka i ćerka preminuli su za svega tri dana, a dva sina su veoma kritično. To je za "Novosti" potvrdio epidemiolog Mitke Eminović iz tamošnjeg Doma zdravlja.

- Nisu umrli u bolnici, pa njihova imena nisu ušla u kovid-bazu - objašnjava doktor Eminović i odgovara na pitanje zašto njihova imena nisu među zvaničnim brojkama.

- Oni su familija našeg kolege, tako da pouzdano znamo da su imali simptome kovida 19. Situacija u Tutinu je teška. Posle ukidanja vanrednog stanja desilo se eksplozivno zaražavanje. O tome svedoči i to što smo uradili čak 900 snimanja pluća. Ogroman je broj ljudi koji imaju simptome.

Tutin prema broju stanovnika ima najveći broj zaraženih u Srbiji.

- Ne znamo koliko je obolelih, respiratore u Tutinu nemamo. Imamo samo kovid- ambulantu u kojoj radimo samo rendgen i laboratorijsku dijagnostiku i serološke testove. Ne radimo PCR testove, pa ne možemo da utvrdimo da li su naši pacijenti zaraženi kovidom, jer serološki testovi su kod obolelih najčešće negativni. Zato te ljude tretiramo kao negativne i šaljemo ih u kućnu izolaciju - ispričao je doktor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati