U socijalnim centrima i domovima za stara lica 564 pozitivno na kovid | Korona | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Korona

[ Izvor: Beta ]

27. 04. 2020. 16:26 0

U socijalnim centrima i domovima za stara lica 564 pozitivno na kovid

U Srbiji je do danas u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno prisustvo kovid virusa kod 564 korisnika i 149 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima u Nišu, Кruševcu, Кnjaževcu, Mataruškoj Banji, u Gerontološkom centru "Jelenac" u Aleksincu, kao i delu te ustanove u Tešici i Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu, Odeljenju Novi Beograd.Takođe, virusa ima i u Domu za smeštaj starih lica u Smederevu, Domskom odeljenju za smeštaj odraslih i starih u Novom Pazaru, Domu za decu i omladinu "Duško Radović" u Nišu, Ustanovi za decu i mlade "Sremčica" u Beogradu, Prihvatilištu za decu u Beogradu, Prihvatilištu za odrasle i starije osobe u Beogradu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Nišu i Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu.

U saopštenju se navodi da je prisustvo virusa utvrđeno i u Domu za smeštaj lica ometenih u razvoju Blace-Trbunje, domovaima za odrasla invalidna lica u Beogradu i Doljevcu, Domu za lica ometena u mentalnom razvoju "OTTHON" u Staroj Moravici, Domu za smeštaj odraslih lica Кulina, Domu za smeštaj odraslih i starijih "Stara pruga" na Umci, kao i domovima za smeštaj odraslih i starijih "Radost" u Negotinu, "MeliorVita" i "Doživeti stotu" u Zemunu, "Elite Home Star" u Progaru, "Eskulap centru" u Nišu, te "Nana", "Sunčev breg", "Sveti Trifun" i '"Nada" u Beogradu.

Do sada je ukupno izlečeno 75 korisnika ustanova socijalne zaštite, kao i 24 zaposlena.

Кorisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, navedeno je u saopštenju.

Podseća se da ukupan broj ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika.Od toga je 57 ustanova za odrasle i starije (devet domskih odeljenja pri centrima za socijalni rad, 23 gerontološka centra, osam domova za smeštaj odraslih i starih, tri ustanove za smeštaj osoba sa invaliditetom i 14 ustanova za smeštaj osoba sa mentalnim i intelektualnim teškoćama) i 17 domova za decu i mlade (10 domova za decu i mlade bez roditeljskog staranja, tri zavoda za vaspitanje dece i omladine i četiri ustanove za decu i mlade sa smetnjama u razvoju).

Ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Srbije iznosi 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Iščekivanje

Zoran Živković [06.07.2020.]


Video dana

Kako parkirati čamac

Anketa

Da li policija koristi prekomernu silu na protestima?

Rezultati