Korona

[ Izvor: Ozonpress ]

25. 03. 2020. 23:09 8

Bahati direktor "Namenske" odveden u karantin

Nakon objavljivanja informacije da zabrana izlaska van stambenog objekta za sve preko 65 godina u urbanim, odnosno 70 godina u ruralnim sredinama u Srbiji, ne važi za Radoša Milovanovića, generalnog direktora MB Namenska u Lučanima koji ima više od 75 godina, danas je usledila intervencija nadležnih službi.

Zbog osnovane sumnje da su inficirani i preventivne mere da svi koji su bili u kontakitu sa zaraženim licima moraju biti u kućnoj izolaciji i testirani na virus Covid -19, danas su pripadnici nadležne službe došli u fabriku i zahtevali da direktor Milovanović ode u kućnu izolaciju, piše "Ozonpress".

Kako se protivio tvrdnjama, kazavši da "on mora da upravlja fabrikom, da oni nisu nadležni da tako nešto traže od njega, da ne želi da ide u samoizolaciju", pa je čak i od direktorke Doma zdravlja u Lučanima tražio i navodno dobio pisanu potvrdu da ne treba da ide u izolaciju, uz asistenciju pripadnika PU Lučani, direktor Radoš Milovanović je prinudno odveden u svoj stan u Lučanima, gde mu je određen obavezan boravak u kućnoj izolaciji.

Kako se prilikom postupanja službenih lica direktor opirao i ponašao prilično bahato i glasno, što se moglo čuti u fabričkom krugu u blizini direkcije, ceo događaj privukao je pažnju dela zaposlenih što je dodatno uznemirilo i zaposlene u fabrici i građane Lučana nakon što je varošicom prostrujala informacija šta se desilo u fabrici.

Zabrinutost meštana je opravdana jer je prethodnih dana već postala javna tajna da se neodgovorni direktor MB namenska Lučani Radoš Milovanović slobodno kretao po Lučanima i dolazio na posao, da se družio sa jednom od osoba iz Lučana koja je zaražena virusom Covid 19, sa kojom je viđan u hotelu u Lučanima i sa kojom je inače blizak prijatelj.

Nakon svega navedenog Radoš Milovanović se nije prijavio da je bio u kontaktu sa zaraženom osobom, pa se jutros pojavio na poslu potpuno normalno kao da se ništa ne dešava, čime je ozbiljno ugrozio 1.400 radnika MB Namenska Lučani, članove njihovih porodica i ostale građane opštine Lučani i okoline.

Tokom višedecenijskog Milovanovićevog direktorovanja u fabrici je u procesu proizvodnje smrtno stradalo 21 lice, a povodom incidenta koji se dogodio 14. jula 2017. godine, u kome je jedan radnik poginuo na licu mesta, a drugi preminuo nakon nekoliko dana, protiv Milovanovića, kao prvooptuženog i još dvojice fabričkih rukovodilaca, vodi se sudski proces u Osnovnom sudu u Ivanjici.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati