Kolumne

[ Izvor: Živan Haravan ]

04. 02. 2024. 13:16 9

Vratite Zimonjića!

Bio sam, baš, iznenađen kada je 2020. godine Viktor Troicki, nenadano, izabran za selektora naše teniske reprezentacije i tako zamenio dotadašnjeg selektora Nenada Zimonjića.

Teniska karijera Zimonjića kao vrhunskog dubl igrača je i tada i zauvek bila i ostala impozantna. I ne bih o tome, jer, ko ne zna podatke o jednom i drugom, može da ih nađe na internetu.

Ono što je, čini se, promaklo mnogima to je da je Zimonjić, kao 10 godina stariji od Troickog, za sve vreme bavljenja tenisom, po svom gospodskom držanju, otmenim-kulturnim odnosom prema svima, bio srpska verzija velikog šampiona Rodžera Federera!

Zašto je takav čovek zamenjen, možda smenjen, i na njegovo mesto postavljen moj mlađani dorćolac Viktor Troicki?

Može li neko da veruje da je Troicki u stanju da daje savete jednom Novaku Đokoviću? Biće da je bliže logici i pameti da je Zimonjić u stanju da izabere prave igrače za neki "okršaj", da im pruži adekvatne savete, da deluje autoritetom, pa, i da Novaku ukaže na, eventualne, greške u igri.

Viktor je, u odnosu na godine, životno i sportsko iskustvo Zimonjića, bio i ostao "dorćolsko mangupče" koga igrači, sve i da hoće, ne mogu da dožive kao autoritet.

I, evo, šta nam se desilo! Potpuni debakl u Kraljevu protiv Slovačke reprezentacije u Dejvis kupu!?

Ne kažem da bilo ko, pa, i Zimonjić moze, preko noći, da dovede stvari u red. Ali, to je čovek u zrelim godinama koji bi u nastalom problemu u selekciji i igri naših tenisera, sigurno, u dogledno vreme, vratio naš reprezentativni tenis u pravu formu i na visoko mesto koje zaslužuje i koje mu pripada.

Pod uslovom da nisu u pitanju neke zakulisne igre kao uzrok smene Zimonjića i pod uslovom da on, posle svega, prihvati mesto selektora naše teniske reprezentacije, apelujem nadležnima: Vratite Zimonjića!

Živan Haravan

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati