Kolumne

Željko Veselinović

21. 11. 2023. 10:56 4

Hrabrost u vremenu borbe za goli život: Stefanova priča

Godine provedene u sindikalnom radu upoznale su me sa mnogim hrabrim ljudima, ali retko ko me je dirnuo kao Stefan, predsednik Sindikata radnika Pošte "Sloga" i najeksponiranije lice u samoorganizovanoj obustavi rada koja je započela od strane nezadovoljnih poštanskih radnika u Novom Sadu.

Stefan, koji je naš predsednik Sindikata radnika Pošte Sloga, i ja smo u stalnom kontaktu od početka svih dešavanja. Svaki dan razmenjujemo informacije, savete… On je u središtu haosa, preplavljen pozivima radnika, zahtevima medija, i uz to nosi težinu borbe protiv korupcije i nepravde.

Ali, jedan Stefanov izliv iskrenosti posebno me je pogodio. Rekao mi je, ozbiljno i direktno: "Ako se meni nešto desi, molim te, pobrini se da moja deca ne ostanu gladna. Spreman sam na sve. Ako treba i život da dam, neću odustati". Ovakva rešenost i hrabrost kod mladog čoveka su retkost danas.

Stefanova priča nije samo o njemu. Ona govori o svima koji su spremni da se žrtvuju za svoje ideale, za bolje sutra. Njegova borba nije uzaludna. Pozivam sve radnike Pošte da prepoznaju i podrže Stefanovu žrtvu i liderstvo. Naše je da cenimo i poštujemo one koji se bore ne samo za sebe, ali i za nas.

Ne smemo dozvoliti da ova priča ostane samo priča. Stefan, kao i mnogi drugi, zaslužuju našu punu podršku. Njihova borba je naša borba. I dok vlada i tabloidi pokušavaju da nas zastraše i oslabe, naša zajednička snaga leži u solidarnosti i jedinstvu.

Živimo u vremenu kada su hrabrost i odlučnost retkost. Ali upravo zato, Stefanova priča treba da nas inspiriše da budemo bolji, da se borimo hrabrije i da nikada ne odustajemo od naših prava i pravde.

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije Sloga

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati